Whiskey sour

Table
  1. Recept: Whiskey Sour
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Whiskey Sour

Ingredienser:

  • 60 ml whiskey
  • 30 ml färskpressad citronjuice
  • 15 ml sockerlag (en del socker blandad med en del vatten)
  • En äggvita
  • Isbitar
  • En skiva citron och körsbär, för garnering (valfritt)

Tillagning:

  1. Häll whiskeyn, citronjuicen och sockerlagen i en shaker.
  2. Tillsätt äggvitan i shakern.
  3. Fyll shakern med isbitar.
  4. Skaka ordentligt i cirka 15 sekunder för att blanda och kyla ingredienserna väl.
  5. Häll upp drinken i ett glas genom att sila bort isen för en lenare konsistens.
  6. Garnera med en skiva citron och ett körsbär, om så önskas.
  7. Serva direkt och njut av din Whiskey Sour!
You may also be interested in:  Koka ägg

Tips:

För att få en krämigare konsistens kan du även tillsätta lite grädde eller äggula i drinken.

Klassisk kalops
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up