Kassler i ugn med pressad potatis

Table
  1. Recept: Kassler i ugn med pressad potatis
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kassler i ugn med pressad potatis

Ingredienser:

  • Kassler: 500 g
  • Potatis: 1 kg
  • Smör: 50 g
  • Grädde: 1 dl
  • Timjan: 1 tsk
  • Salt och peppar: efter smak

Tillagning:

  1. 1. Förbered ugnen: Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Tillaga kassler: Lägg kassler i en ugnssäker form och stek den i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den fått fin färg.
  3. 3. Koka potatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk och går att mosa.
  4. 4. Pressa potatisen: Häll av vattnet från potatisen och pressa den med en potatispress eller en gaffel.
  5. 5. Tillsätt smör och grädde: Blanda i smör och grädde i potatisen och rör om väl. Tillsätt även timjan och smaka av med salt och peppar.
  6. 6. Servera: Ta ut kasslern ur ugnen och skär den i skivor. Servera den tillsammans med den pressade potatisen.
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Njut av denna enkla och smakrika rätt!

Griljerad julkalkon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up