Chaffles - Ost- och äggvåfflor

Table
 1. Chaffles - Ost- och äggvåfflor
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Chaffles - Ost- och äggvåfflor

Ingredienser:

 • 1 ½ dl riven ost (t.ex. mozzarella eller cheddar)
 • 2 ägg
 • Valfria kryddor (t.ex. vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver)

Gör så här:

 1. I en skål, blanda den rivna osten och äggen tillsammans.
 2. Tillsätt valfria kryddor efter smak och blanda väl.
 3. Värm upp ett våffeljärn och smörj lätt om det behövs.
 4. Häll en del av smeten i våffeljärnet, stäng locket och grädda tills våfflan är gyllenbrun och knaprig, i ca 3-5 minuter.
 5. Upprepa med resten av smeten.
 6. Servera direkt med önskade tillbehör, som gräddfil, salsa eller avokado.

Chaffles, eller ost- och äggvåfflor, är en populär lågkolhydratsrätt som är enkel att göra och full av smak. Dessa chaffles blir knapriga på utsidan och ostiga på insidan, vilket gör dem till ett perfekt alternativ för en god och hjärtlig frukost eller brunch.

Genom att använda våffeljärn istället för att grädda i ugnen, blir de färdiga chafflesna snabbare och kräver mindre arbete. Du kan också experimentera med olika typer av ost för att få olika smakprofiler.

You may also be interested in:  Pasta al limone – Citronpasta

Variera smaken genom att lägga till exempelvis hackade örter, soltorkade tomater eller tärnad skinka i smeten. Servera med ditt favorittillbehör och njut av dessa läckra chaffles - en lätt och smakrik måltid för alla tillfällen!

Krämig fiskgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up