Kycklinggyros med fetaost och tomat
Kycklinggyros med fetaost och tomat
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 2 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 rödlök, skivad
- 1 grönsalladshuvud
- 200 g fetaost, smulad
- 2 tomater, skivade
- 4 pitabröd
Gör så här:
- Blanda olivolja, citronsaft, oregano, spiskummin och vitlök i en skål.
- Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och blanda dem i marinaden. Låt marinera i minst 30 minuter.
- Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt och har fått fin färg.
- Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär pitabröden i halvor och fyll dem med kyckling, rödlök, tomater, fetaost och grönsallad.
- Servera gyrosen direkt och njut!
Viktigt: Var extra försiktig med att marinerade kycklingfiléerna tillagas ordentligt för att undvika eventuell förorening av salmonella.
Lämna ett svar