Kycklinggyros med fetaost och tomat

Table
  1. Kycklinggyros med fetaost och tomat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kycklinggyros med fetaost och tomat

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 grönsalladshuvud
  • 200 g fetaost, smulad
  • 2 tomater, skivade
  • 4 pitabröd
You may also be interested in:  Gubbröra med matjessill

Gör så här:

  1. Blanda olivolja, citronsaft, oregano, spiskummin och vitlök i en skål.
  2. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och blanda dem i marinaden. Låt marinera i minst 30 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Skär pitabröden i halvor och fyll dem med kyckling, rödlök, tomater, fetaost och grönsallad.
  6. Servera gyrosen direkt och njut!

Viktigt: Var extra försiktig med att marinerade kycklingfiléerna tillagas ordentligt för att undvika eventuell förorening av salmonella.

Silviakaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.