Brynt smörkola

Table
  1. Recept: Brynt smörkola
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Brynt smörkola

Ingredienser:

  • 200 g osaltat smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här:

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
  2. Låt smöret brynas tills det fått en gyllene färg och en nötig doft. Håll noga koll för att undvika att smöret bränns.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt strösocker, sirap, vispgrädde och vaniljsocker. Blanda väl.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och koka upp på medelvärme.
  5. Sänk värmen och låt kolan sjuda under omrörning tills den uppnår en temperatur på 125 grader Celsius (använd en termometer).
  6. Ta kastrullen från värmen och häll upp kolan i en förberedd form (t.ex. en fyrkantig bakform klädd med bakplåtspapper).
  7. Låt kolan svalna och stelna helt innan du skär den i bitar.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Tips: För att få extra smak kan du tillsätta lite flingsalt i kolan när den kokar. Det ger en härlig kontrast till den söta smaken.

Kyckling med dijonsenap och basilika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.