Örtsås

Table
  1. Recept: Örtsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Örtsås

Ingredienser:

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk hackade färska örter (exempelvis persilja, basilika, dill)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Kanelbullar

Gör så här:

  1. I en skål, blanda creme fraiche och gräddfil.
  2. Tillsätt de hackade örterna och den pressade vitlöksklyftan.
  3. Rör om väl för att blanda smakerna ordentligt.
  4. Krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Förvara i kylskåp i minst 30 minuter för att låta smakerna utvecklas.

Servera örtsåsen som ett tillbehör till grillat kött, fisk eller sallader.

Dubbelmarinerad fläskfilé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up