Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Ingredienser:
- 1 blomkålshuvud
- 150 g skogschampinjoner
- 50 g pinjenötter
- 2 msk olivolja
- 1 tsk havssalt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
Gör så här:
- Skölj och rensa blomkålen och skär den i mindre bitar.
- Skär skogschampinjonerna i skivor.
- Placera blomkålsbitarna och skogschampinjonerna på en ugnsplåt.
- Blanda olivolja, havssalt, svartpeppar och torkad timjan i en skål och häll över grönsakerna.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene färg. Strö över dem på grönsakerna.
- Ställ in ugnsplåten i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter, eller tills blomkålen är mjuk och har fått fin färg.
- Ta ut plåten från ugnen och servera direkt.
Tips: Servera den ugnsbakade blomkålen som en sidorätt till exempelvis grillad kyckling eller lax.