Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Table
  1. Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 150 g skogschampinjoner
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här:

  1. Skölj och rensa blomkålen och skär den i mindre bitar.
  2. Skär skogschampinjonerna i skivor.
  3. Placera blomkålsbitarna och skogschampinjonerna på en ugnsplåt.
  4. Blanda olivolja, havssalt, svartpeppar och torkad timjan i en skål och häll över grönsakerna.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene färg. Strö över dem på grönsakerna.
  6. Ställ in ugnsplåten i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter, eller tills blomkålen är mjuk och har fått fin färg.
  7. Ta ut plåten från ugnen och servera direkt.
You may also be interested in:  Tjälknöl på älg

Tips: Servera den ugnsbakade blomkålen som en sidorätt till exempelvis grillad kyckling eller lax.

Dillgratinerad torsk med pepparrot
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up