Laxsida i ugn med romsås

Table
  1. Recept: Laxsida i ugn med romsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Viktigt att notera:

Recept: Laxsida i ugn med romsås

Ingredienser:

  • 800 g laxsida
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk röd rom
  • 1/2 citron, saften
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Färsk dill, hackad (till garnering)
You may also be interested in:  Hummus

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxsidan i en ugnssäker form och placera den i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills den är genomstekt.
  3. I en skål, blanda ihop crème fraîche, röd rom, citronsaft, dijonsenap, socker, salt och svartpeppar.
  4. Ta ut laxsidan från ugnen och låt den vila i några minuter.
  5. Bred ut romsåsen över laxsidan och toppa med färsk hackad dill.
  6. Servera laxsidan med exempelvis kokt potatis eller en fräsch sallad.
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Viktigt att notera:

Se till att laxsidan är färsk och av god kvalitet för bästa resultat. Undvik överstekning för att behålla saftigheten.

Hallon och saltlakritsmarshmallows
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up