Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat
Recept: Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat
Ingredienser:
- 400 g spenat
- 1 burk kikärtor (400 g), sköljda och avrunna
- 1 stor lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 2 dl kokosmjölk
- 2 tsk currypulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt currypulver, spiskummin och paprikapulver. Rör om och låt kryddorna fräsa i några sekunder.
- Tillsätt spenat och låt den sjunka ihop. Rör om då och då.
- Tillsätt kikärtor, krossade tomater och kokosmjölk. Rör om och låt grytan sjuda i ca 10 minuter tills den är varm och genomkokt.
- Salt och peppra efter smak.
- Servera den krämiga spenat- och kikärtsgrytan med tomat tillsammans med exempelvis ris eller naan-bröd.
Observera: Du kan variera kryddningen efter smak och tillsätta eventuellt mer kryddor eller chili för att göra grytan starkare.