Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat

Table
  1. Recept: Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat

Ingredienser:

  • 400 g spenat
  • 1 burk kikärtor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 stor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 tsk currypulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning

Gör så här:

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
  2. Tillsätt currypulver, spiskummin och paprikapulver. Rör om och låt kryddorna fräsa i några sekunder.
  3. Tillsätt spenat och låt den sjunka ihop. Rör om då och då.
  4. Tillsätt kikärtor, krossade tomater och kokosmjölk. Rör om och låt grytan sjuda i ca 10 minuter tills den är varm och genomkokt.
  5. Salt och peppra efter smak.
  6. Servera den krämiga spenat- och kikärtsgrytan med tomat tillsammans med exempelvis ris eller naan-bröd.
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Observera: Du kan variera kryddningen efter smak och tillsätta eventuellt mer kryddor eller chili för att göra grytan starkare.

Dansk sjömansbiff
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up