Stekt strömming med citruspuré och purjofräs

Table
  1. Recept: Stekt strömming med citruspuré och purjofräs
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Stekt strömming med citruspuré och purjofräs

Ingredienser:

  • 500 g färsk strömming
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl rapsolja
  • 2 stora citroner
  • 1 apelsin
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Rengör strömmingen genom att ta bort huvudet och eventuella inälvor.
  2. I en skål, blanda vetemjöl, salt och malen svartpeppar.
  3. Doppa strömmingarna i mjölblandningen så att de täcks jämnt.
  4. Stek strömmingarna i rapsolja i en het stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  5. Riv skalet från citronerna och apelsinen och pressa saften ur dem.
  6. I en separat skål, blanda citrusskal och -saft för att göra citruspurén.
  7. Skölj och skiva purjolöken.
  8. I en annan stekpanna, smält smöret och stek purjolöken tills den är mjuk och genomskinlig.
  9. Tillsätt citruspurén till purjolöken och rör om väl. Låt det sjuda i några minuter.
  10. Smaka av purjofräsen med salt och peppar.
  11. Servera de stekta strömmingarna med citruspurén och purjofräsen.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: Servera med färskpotatis eller knäckebröd för en komplett måltid.

Buljongkokt kycklingfilé med mos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up