Risgrynsgröt

Table
  1. Mumsig Risgrynsgröt
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Mumsig Risgrynsgröt

Ingredienser:

  • 1 dl risgryn
  • 4 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 8 dl mjölk
  • Socker och kanel (efter smak)

Tillagning:

Steg 1: Häll risgrynen och vattnet i en kastrull och koka upp.

Steg 2: Tillsätt salt och låt det hela småkoka utan lock i ca 10 minuter.

Steg 3: Tillsätt mjölken och låt grynen koka på svag värme tills de är mjuka och gröten har tjocknat, ca 40-50 minuter.

Steg 4: Rör om med jämna mellanrum för att undvika att riset fastnar i botten på kastrullen.

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Servera den heta risgrynsgröten med en klick smör och strö över socker och kanel efter smak. Njut av den värmande och mumsiga gröt!

Tryffelmajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up