Kyckling Kiev

Table
  1. Recept: Kyckling Kiev
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Kyckling Kiev

Ingredienser:

  • 4 stora kycklingbröstfiléer
  • 200g smör, rumstempererat
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 ägg
  • 1 kopp mjöl
  • 1 kopp ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Vegetabilisk olja för panering

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda smörfyllningen. Blanda det rumstempererade smöret med vitlök och persilja i en skål. Forma smöret till en cylinderform och linda in den i plastfolie. Ställ det i frysen och låt det stelna i cirka 30 minuter.
  2. Skär ett snitt i kycklingbröstfiléerna för att bilda en ficka. Ta ut smörfyllningen från frysen och skär den i cylinderformade skivor som passar in i fickorna.
  3. Placera en fyllningsskiva i varje kycklingbröstfilé och tryck försiktigt ihop för att försluta fickan.
  4. I tre skålar, förbered en panering genom att ha mjöl, vispade ägg och ströbröd i var sin skål. Säsonga mjölet med salt och peppar.
  5. Doppa varje fylld kycklingbröstfilé först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Se till att kycklingen är ordentligt täckt i varje steg.
  6. Värm upp en stekpanna med vegetabilisk olja och stek kycklingbrösten på medelhög värme tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 15-20 minuter.
  7. Ta ut kycklingen från pannan och låt den vila i några minuter innan servering.

Tips:

För en extra krispig panering kan du doppa den panerade kycklingen i ägg och ströbröd en andra gång innan stekning.

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Njut av din läckra hemlagade Kyckling Kiev!

Torsk med ärter och dill
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up