Säsongens syrade grönsaker
Säsongens syrade grönsaker
Ingredienser:
- 500 g morötter
- 500 g rödbetor
- 500 g blomkål
- 2 st lökar
- 8 dl vatten
- 4 dl ättika
- 2 dl socker
- 2 msk salt
- 1 msk dillfrön
- 1 tsk svartpepparkorn
Gör så här:
- Skrubba och skär grönsakerna i bitar eller skivor efter eget tycke.
- Koka upp vatten, ättika, socker, salt, dillfrön och svartpepparkorn i en stor kastrull.
- Lägg i grönsakerna och sjud i ca 5-10 minuter, beroende på hur mjuka du vill ha dem.
- Häll över grönsakerna och lagen i väl rengjorda glasburkar, förslut ordentligt.
- Förvara burkarna i kylskåp i minst tre dagar innan de är redo att ätas. Smakerna utvecklas över tiden.
Serveringstips:
Dessa syrade grönsaker är perfekta att använda som tillbehör till både kött och fiskrätter. De ger en härlig syrlig smak och en fräschhet till din måltid.