Säsongens syrade grönsaker

Table
  1. Säsongens syrade grönsaker
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Säsongens syrade grönsaker

Ingredienser:

  • 500 g morötter
  • 500 g rödbetor
  • 500 g blomkål
  • 2 st lökar
  • 8 dl vatten
  • 4 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 msk salt
  • 1 msk dillfrön
  • 1 tsk svartpepparkorn

Gör så här:

  1. Skrubba och skär grönsakerna i bitar eller skivor efter eget tycke.
  2. Koka upp vatten, ättika, socker, salt, dillfrön och svartpepparkorn i en stor kastrull.
  3. Lägg i grönsakerna och sjud i ca 5-10 minuter, beroende på hur mjuka du vill ha dem.
  4. Häll över grönsakerna och lagen i väl rengjorda glasburkar, förslut ordentligt.
  5. Förvara burkarna i kylskåp i minst tre dagar innan de är redo att ätas. Smakerna utvecklas över tiden.

You may also be interested in:  Hummus

Serveringstips:

Dessa syrade grönsaker är perfekta att använda som tillbehör till både kött och fiskrätter. De ger en härlig syrlig smak och en fräschhet till din måltid.

Krusbärssylt med kanel
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up