Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Table
  1. Recept på Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Ingredienser:

  • Rödbetor
  • Lök
  • Vitlök
  • Vegetabilisk buljong
  • Pepparrot
  • Yoghurt
  • Olja
  • Äppelcidervinäger
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skölj och skär rödbetorna i mindre bitar.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den blir mjuk och glansig.
  4. Tillsätt vitlök och rödbetor och fräs ytterligare några minuter.
  5. Häll i den vegetabiliska buljongen och låt soppan koka upp.
  6. Låt soppan sjuda på medelvärme i cirka 20 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.
  7. Under tiden kan du förbereda pepparrotsyoghurten genom att riva pepparroten och blanda den med yoghurt, salt och peppar.
  8. Ta soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer eller blender.
  9. Smaka av soppan med salt och peppar, samt tillsätt eventuellt lite äppelcidervinäger för extra smak.
  10. Häll upp soppan i tallrikar och servera med en klick pepparrotsyoghurt på toppen.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Glad matlagning!

Isterband med gräddstuvad spetskål och dill
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up