Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt
Recept på Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt
Ingredienser:
- Rödbetor
- Lök
- Vitlök
- Vegetabilisk buljong
- Pepparrot
- Yoghurt
- Olja
- Äppelcidervinäger
- Salt och peppar
Tillagning:
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skölj och skär rödbetorna i mindre bitar.
- Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den blir mjuk och glansig.
- Tillsätt vitlök och rödbetor och fräs ytterligare några minuter.
- Häll i den vegetabiliska buljongen och låt soppan koka upp.
- Låt soppan sjuda på medelvärme i cirka 20 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.
- Under tiden kan du förbereda pepparrotsyoghurten genom att riva pepparroten och blanda den med yoghurt, salt och peppar.
- Ta soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer eller blender.
- Smaka av soppan med salt och peppar, samt tillsätt eventuellt lite äppelcidervinäger för extra smak.
- Häll upp soppan i tallrikar och servera med en klick pepparrotsyoghurt på toppen.
Glad matlagning!