Marängtårta med bär
Marängtårta med bär
Ingredienser:
- 4 äggvitor
- 2 dl socker
- 1 tsk ättikssprit
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
Gör såhär:
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Tillsätt sockret gradvis under vispning tills smeten blir fast och glansig.
- Rör i ättikssprit och vaniljsocker.
- Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och forma en rund botten.
- Grädda marängbotten i ugnen på 100 grader i ca 1,5 timmar, eller tills den är torr och spröd.
- Låt marängbotten svalna helt.
- Vispa grädden till fast konsistens.
- Bred ut grädden över marängbotten.
- Dekorera med färska bär på toppen.
Servera den läckra marängtårtan med bär som dessert eller vid speciella tillfällen!