Marängtårta med bär

Table
  1. Marängtårta med bär
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Marängtårta med bär

Ingredienser:

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk ättikssprit
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)

Gör såhär:

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Tillsätt sockret gradvis under vispning tills smeten blir fast och glansig.
  3. Rör i ättikssprit och vaniljsocker.
  4. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och forma en rund botten.
  5. Grädda marängbotten i ugnen på 100 grader i ca 1,5 timmar, eller tills den är torr och spröd.
  6. Låt marängbotten svalna helt.
  7. Vispa grädden till fast konsistens.
  8. Bred ut grädden över marängbotten.
  9. Dekorera med färska bär på toppen.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Servera den läckra marängtårtan med bär som dessert eller vid speciella tillfällen!

Krämig laxröra på surdegsbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up