Ghorme sabzi - Lamm- och spenatgryta
Ghorme Sabzi - Lamm- och spenatgryta
Ingredienser:
- 500 gram lammkött (gärna högrev)
- 2 stora lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 300 gram färsk spenat
- 1 burk konserverade kidneybönor
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk torkad mejram
- 1 msk torkad koriander
- 1 tsk garam masala
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
- Hacka lök och vitlök fint.
- Skär lammköttet i små bitar.
- Stek lammköttet i olja tills det är genomstekt och fått fin färg. Ta sedan ut köttet ur pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna, tillsätt mer olja om det behövs och stek lök och vitlök tills de är mjuka och gyllenbruna.
- Tillsätt gurkmeja, mejram och koriander och rör om väl.
- Lägg i spenaten och rör om tills den har kokat ihop med löken.
- Tillsätt stekt lammkött, kidneybönor och garam masala till pannan. Rör om väl och låt grytan sjuda på låg värme i ca 1 timme, eller tills köttet är mört.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan varm med ris eller bröd.