Ghorme sabzi - Lamm- och spenatgryta

Table
  1. Ghorme Sabzi - Lamm- och spenatgryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ghorme Sabzi - Lamm- och spenatgryta

Ingredienser:

  • 500 gram lammkött (gärna högrev)
  • 2 stora lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 gram färsk spenat
  • 1 burk konserverade kidneybönor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk torkad mejram
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 tsk garam masala
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Kantarelltoast

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök fint.
  2. Skär lammköttet i små bitar.
  3. Stek lammköttet i olja tills det är genomstekt och fått fin färg. Ta sedan ut köttet ur pannan och ställ åt sidan.
  4. I samma panna, tillsätt mer olja om det behövs och stek lök och vitlök tills de är mjuka och gyllenbruna.
  5. Tillsätt gurkmeja, mejram och koriander och rör om väl.
  6. Lägg i spenaten och rör om tills den har kokat ihop med löken.
  7. Tillsätt stekt lammkött, kidneybönor och garam masala till pannan. Rör om väl och låt grytan sjuda på låg värme i ca 1 timme, eller tills köttet är mört.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera grytan varm med ris eller bröd.

Laxkotlett med dill- och kaprissås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up