Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Table
  1. Recept: Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Ingredienser:

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 8 skivor bacon
  • 4 medelstora potatisar
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Tänk på att potatisarna ska få en fläktliknande form.
  3. Lägg potatisarna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Grädda potatisarna i ugnen i cirka 40 minuter eller tills de är gyllenbruna och mjuka inuti.
  5. Medan potatisarna tillagas, linda varje kycklingfilé med två skivor bacon.
  6. Stek de baconlindade kycklingfiléerna i en stekpanna på medelhög värme tills bacont blir krispigt och kycklingen är genomstekt.
  7. Servera de baconlindade kycklingfiléerna tillsammans med hasselbackspotatisen.
You may also be interested in:  Viltskavsgryta med svamp

Tips: Servera gärna med en fräsch sallad eller några rostade grönsaker för att komplettera måltiden.

Grillad kalkonfilé med ratatoille
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up