Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor

Table
  1. Mini Okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Mini Okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor

Ingredienser:

  • 2 koppar finstrimlad vitkål
  • 1/2 kopp fint skivad purjolök
  • 1/2 kopp riven morot
  • 1/2 kopp hälften vatten och hälften dashi (japansk buljong)
  • 1/2 kopp mjöl
  • 2 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk bakpulver
  • Vegetabilisk olja till stekning
  • Till servering: majonnäs, okonomiyakisås, strimlad nori och hackad salladslök

You may also be interested in:  Hallongrottor

Gör så här:

  1. Blanda vitkål, purjolök, morot och mjöl i en skål.
  2. Tillsätt vatten/dashi, ägg, majonnäs, sojasås, sesamolja och bakpulver till skålen och blanda väl tills
    ingredienserna är väl blandade.
  3. Värm upp en stekpanna och tillsätt lite vegetabilisk olja.
  4. Placera en stor matsked av smeten i pannan och platta till den så att den blir som en mini pannkaka.
  5. Stek på medelhög värme tills båda sidor är gyllenbruna och krispiga.
  6. Upprepa tills smeten är slut.
  7. Serve the mini okonomiyaki med extra majonnäs, okonomiyakisås, strimlad nori och hackad salladslök.
Balsamicosås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up