Hemgjort mandelsmör

Table
 1. Hemgjort Mandelsmör
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:
  3. Tips:

Hemgjort Mandelsmör

Ingredienser:

 • 500 g sötmandel
 • En nypa salt
 • Valfritt: Sötningsmedel som honung eller agavesirap

Gör så här:

 1. Förvärm ugnen till 175°C.
 2. Placera de sötmandlar på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
 3. Rosta mandlarna i ugnen i cirka 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna och doftar gott. Rör om mandlarna några gånger under rostningen för att säkerställa en jämn rostningsprocess.
 4. Ta ut mandlarna från ugnen och låt dem svalna något.
 5. Skopa de rostade mandlarna i en matberedare eller mixer.
 6. Tillsätt en nypa salt för att framhäva mandelns smak.
 7. Kör matberedaren/mixern på medelhastighet tills mixen är slät och krämig. Var noga med att skrapa ner eventuella mandelbitar som fastnar på sidorna.
 8. Efter cirka 10-15 minuters mixning kommer mandlarna att släppa ifrån sig sina naturliga oljor och övergå till en krämig konsistens.
 9. Om du vill kan du tillsätta något sötningsmedel efter smak, exempelvis honung eller agavesirap.
 10. Häll det hemgjorda mandelsmöret i en väl försluten burk och förvara det i kylskåpet. Det håller sig fräscht i upp till 2 veckor.

You may also be interested in:  Chokladbollar

Tips:

För att variera smaken kan du prova att rosta mandlarna med kanel, vanilj eller kakao. Du kan även tillsätta andra nötter eller frön för att skapa din unika smaksättning.

Grillad halloumi i marinad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up