Stekt lax med krämig salladskål
Recept: Stekt lax med krämig salladskål
Ingredienser
- 4 skivor lax
- 1/4 salladskål
- 1/2 rödlök
- 1 dl gräddfil
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Skär salladskålen i tunna strimlor och hacka rödlöken.
- Blanda gräddfil, dijonsenap och citronsaft i en skål.
- Krydda laxen med salt och peppar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen i ca 3-4 minuter på varje sida tills den är genomstekt.
- Tillsätt salladskål och rödlök till gräddfilssåsen och blanda väl.
- Servera den stekta laxen med den krämiga salladskålen.
Tips
För att få extra smak kan du även tillsätta färsk dill eller annas favoritörter i gräddfilssåsen.