Stekt lax med krämig salladskål

Table
  1. Recept: Stekt lax med krämig salladskål
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Recept: Stekt lax med krämig salladskål

Ingredienser

  • 4 skivor lax
  • 1/4 salladskål
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Skär salladskålen i tunna strimlor och hacka rödlöken.
  2. Blanda gräddfil, dijonsenap och citronsaft i en skål.
  3. Krydda laxen med salt och peppar.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen i ca 3-4 minuter på varje sida tills den är genomstekt.
  5. Tillsätt salladskål och rödlök till gräddfilssåsen och blanda väl.
  6. Servera den stekta laxen med den krämiga salladskålen.
You may also be interested in:  Ghee

Tips

För att få extra smak kan du även tillsätta färsk dill eller annas favoritörter i gräddfilssåsen.

Rulltårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up