Potatismos med gräddmjölk

Table
  1. Potatismos med gräddmjölk
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Potatismos med gräddmjölk

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 2 dl gräddmjölk
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
  2. Koka potatisen tills den är mjuk och lätt att mosa.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.
  4. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en visp.
  5. Tillsätt gräddmjölk och smör.
  6. Vispa potatismoset tills det är luftigt och krämigt.
  7. Smaka av med salt.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tips: Servera potatismoset som tillbehör till kött, fisk eller grönsaker. Du kan också tillsätta riven ost eller vitlök för extra smak.

Cheesecake med citron och mynta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.