Vol-au-vent
Vol-au-vent
Ingredienser:
- 250g smördegsplattor
- 2 dl kycklingbuljong
- 300g kycklingfilé, tärnad
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 morot, tärnad
- 1 selleristjälk, tärnad
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smördegsplattorna i önskade formar och grädda dem i ugnen tills de är gyllenbruna och puffade upp.
2. Stek kycklingen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
3. I samma stekpanna, tillsätt smör och fräs lök, vitlök, morot och selleri tills de är mjuka.
4. Tillsätt mjöl och rör om för att skapa en roux. Häll gradvis i kycklingbuljongen och vispgrädden under omrörning. Låt såsen koka upp och tjockna.
5. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det puttra i några minuter tills kycklingen är varm igen. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera den varma kycklingröran i de puffade smördegsformarna och njut!