Vol-au-vent

Table
  1. Vol-au-vent
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vol-au-vent

Ingredienser:

  • 250g smördegsplattor
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 300g kycklingfilé, tärnad
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 morot, tärnad
  • 1 selleristjälk, tärnad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smördegsplattorna i önskade formar och grädda dem i ugnen tills de är gyllenbruna och puffade upp.

2. Stek kycklingen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.

3. I samma stekpanna, tillsätt smör och fräs lök, vitlök, morot och selleri tills de är mjuka.

4. Tillsätt mjöl och rör om för att skapa en roux. Häll gradvis i kycklingbuljongen och vispgrädden under omrörning. Låt såsen koka upp och tjockna.

You may also be interested in:  Flygande Jacob

5. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det puttra i några minuter tills kycklingen är varm igen. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera den varma kycklingröran i de puffade smördegsformarna och njut!

Halstrad torskrygg med vitvinssås rostade betor och sotade blad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up