Rårörda lingon

Table
  1. Rårörda lingon
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servtips:

Rårörda lingon

Ingredienser:

  • 500 gram färska lingon
  • 1 dl socker

Tillagning:

  1. Skölj lingonen väl och rensa dem från eventuella kvistar och blad.
  2. Häll lingonen i en skål och strö över sockret.
  3. Rör om tills sockret löst sig och lingonen blir lite mosiga.
  4. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs, beroende på hur syrliga lingonen är.
  5. Låt lingonmoset stå och dra i rumstemperatur i cirka 30 minuter för att smakerna ska utvecklas ytterligare.
  6. Häll över lingonmoset i en burk med lock och förvara det i kylskåp.
  7. Rårörda lingon kan hålla sig i kylskåp i upp till en vecka.
You may also be interested in:  Chili con carne

Servtips:

Servera rårörda lingon som tillbehör till köttbullar, stekt fläsk, eller julskinka. Det passar också utmärkt att använda i syltkakor och desserter.

Sushiris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up