Chili con carne

Table
  1. Recept på Chili con carne
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Chili con carne

Ingredienser:

  • 500g nötfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 burk kidneybönor (400g), avrunna
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Olivolja

Gör såhär:

  1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lökarna och vitlöken tills de blir genomskinliga.
  2. Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
  3. Tillsätt paprikan och rör om i några minuter.
  4. Häll i de krossade tomaterna och kidneybönorna. Rör om.
  5. Ha i tomatpurén och kryddorna (chilipulver, paprikapulver, spiskummin, oregano, salt och peppar). Rör om ordentligt.
  6. Låt grytan sjuda på låg värme i ca 30 minuter så att smakerna kan blandas ihop väl.
  7. Smaka av och justera kryddningen efter önskemål.
  8. Servera din chili con carne med ris, nachos eller tortillabröd och toppa den med gräddfil, riven ost och färsk koriander.

Tips: För en extra smakrik chili con carne kan du även tillsätta en nypa kanel och en bit mörk choklad under tillagningen.

Mozzarella sticks
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up