Chili con carne
Recept på Chili con carne
Ingredienser:
- 500g nötfärs
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 burk krossade tomater (400g)
- 1 burk kidneybönor (400g), avrunna
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk oregano
- Salt och svartpeppar efter smak
- Olivolja
Gör såhär:
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lökarna och vitlöken tills de blir genomskinliga.
- Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
- Tillsätt paprikan och rör om i några minuter.
- Häll i de krossade tomaterna och kidneybönorna. Rör om.
- Ha i tomatpurén och kryddorna (chilipulver, paprikapulver, spiskummin, oregano, salt och peppar). Rör om ordentligt.
- Låt grytan sjuda på låg värme i ca 30 minuter så att smakerna kan blandas ihop väl.
- Smaka av och justera kryddningen efter önskemål.
- Servera din chili con carne med ris, nachos eller tortillabröd och toppa den med gräddfil, riven ost och färsk koriander.
Tips: För en extra smakrik chili con carne kan du även tillsätta en nypa kanel och en bit mörk choklad under tillagningen.