Biff Rydberg med senapskräm
Recept: Biff Rydberg med senapskräm
Ingredienser:
500g potatis
600g nötkött (t.ex. oxfilé) i tärningar
2 gula lökar, skivade
4 äggulor
2 msk dijonsenap
1 dl crème fraiche
2 msk smör
Salt och peppar efter smak
Utförande:
1. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka potatisen i saltat vatten tills den är färdigkokt. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av sig.
2. Stek köttet i smör på hög värme så att det får fin stekyta. Sänk sedan värmen och stek tills önskad innertemperatur uppnås. Salta och peppra efter smak.
3. Under tiden köttet steks, stek löken i smör tills den blir gyllenbrun och mjuk.
4. Blanda ihop äggulor, dijonsenap och crème fraiche i en skål till en senapskräm.
5. Servera biff Rydberg genom att lägga upp potatis, kött och lök på tallrikar. Toppa med senapskräm och servera genast.