Biff Rydberg med senapskräm

Table
  1. Recept: Biff Rydberg med senapskräm
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:

Recept: Biff Rydberg med senapskräm

Ingredienser:

500g potatis
600g nötkött (t.ex. oxfilé) i tärningar
2 gula lökar, skivade
4 äggulor
2 msk dijonsenap
1 dl crème fraiche
2 msk smör
Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Inlagda rödbetor

Utförande:

1. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka potatisen i saltat vatten tills den är färdigkokt. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av sig.
2. Stek köttet i smör på hög värme så att det får fin stekyta. Sänk sedan värmen och stek tills önskad innertemperatur uppnås. Salta och peppra efter smak.
3. Under tiden köttet steks, stek löken i smör tills den blir gyllenbrun och mjuk.
4. Blanda ihop äggulor, dijonsenap och crème fraiche i en skål till en senapskräm.
5. Servera biff Rydberg genom att lägga upp potatis, kött och lök på tallrikar. Toppa med senapskräm och servera genast.

Syrlig gurksallad med dill
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up