Snabb smördegspizza med svamp

Table
  1. Snabb smördegspizza med svamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Snabb smördegspizza med svamp

Ingredienser:

  • 1 rulle smördeg
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g riven ost
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Skär champinjonerna och rödlöken i tunna skivor.
  3. 3. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek svampen, löken och vitlöken tills de är lite mjuka.
  4. 4. Rulla ut smördegen på en bakplåtspapperklädd plåt.
  5. 5. Blanda creme fraiche och oregano i en skål och bred ut det jämnt över smördegen.
  6. 6. Strö över den stekta svampen, löken och vitlöken på smördegen.
  7. 7. Toppa med riven ost och krydda med salt och peppar.
  8. 8. Grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter tills pizzan är gyllenbrun och osten är smält och bubblig.
  9. 9. Ta ut pizzan från ugnen och låt den svalna något innan du skär den i bitar och serverar.
Cornflakeskyckling taco style
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up