Chapati

Table
  1. Recept: Chapati
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Chapati

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl varmt vatten

Tillagning:

  1. I en stor skål, blanda ihop vetemjöl och salt.
  2. Tillsätt varmt vatten gradvis till mjölblandningen.
  3. Knåda degen väl tills den blir mjuk och elastisk.
  4. Dela degen i små bollar och kavla ut dem till tunna, runda chapatis på en mjölad yta.
  5. Stek chapatisna i en varm stekpanna utan olja i ca 1-2 minuter på varje sida, tills de får fina bruna fläckar.
  6. Servera chapatisna varma som tillbehör till olika rätter.
You may also be interested in:  Lussebullar

Tips: För extra smak kan du pensla chapatisna med smör eller olja efter stekning. Du kan också variera kryddningen genom att tillsätta exempelvis vitlök, koriander eller spiskummin i degen.

Klassisk Janssons frestelse 
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up