Pastagratäng ziti

Table
  1. Pastagratäng Ziti
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Pastagratäng Ziti

Ingredienser:

  • 1 paket ziti (500 g)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 burk tomatpuré (70 g)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g färsk mozzarella, skivad
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men koka den al dente (lite fast i konsistensen).
  3. I en stor stekpanna, värm olivoljan över medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken och stek tills de är mjuka och genomskinliga, i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, oregano och basilika. Rör om väl och låt såsen puttra i 10 minuter.
  5. Krädda såsen med salt och svartpeppar efter smak.
  6. Rör ner den kokta pastan i såsen och blanda tills pastan är helt täckt.
  7. Häll hälften av pastan och såsen i en ugnsfast form. Strö över hälften av den rivna parmesanosten.
  8. Lägg skivad mozzarella över pastan och såsen i formen.
  9. Häll över resten av pastan och såsen, och strö över resten av parmesanosten.
  10. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  11. Ta bort aluminiumfolien och grädda ytterligare 10 minuter tills osten är smält och gratängen är bubblig och gyllene.
  12. Ta ut formen ur ugnen och låt pastagratängen svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Chili con carne

Serveringstips:

Denna läckra pastagratäng ziti kan serveras tillsammans med en fräsch sallad och vitlöksbröd.

Fransk bondsoppa med linser och rökt fläsk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up