Palmdahls vietnamesiska pho bo

Table
  1. Palmdahl's vietnamesiska pho bo
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Palmdahl's vietnamesiska pho bo

Ingredienser:

  • 500 g oxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 färska kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1 bit ingefära (ca 5 cm)
  • 2 limeblad
  • 3 liter vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 300 g risnudlar
  • 2 salladslökar
  • 1 färsk chili
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk basilika
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Hacka löken i grova bitar och rosta den i en torr stor kastrull tills den blir kolsvart
  2. Tillsätt kryddor, ingefära och limeblad, och rosta ytterligare i några minuter
  3. Tillsätt vatten, fisksås och soja, och koka upp
  4. Låt sjuda i ca 2 timmar
  5. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
  6. Skär oxfilén i tunna skivor
  7. Skölj och hacka salladslök, chili, färsk koriander, mynta och basilika
  8. Skölj av de kokta nudlarna med kallt vatten och fördela dem i soppskålar
  9. Lägg på oxfiléskivor och häll över den heta buljongen
  10. Toppa med hackad salladslök, chili och örter
  11. Servera genast och njut av din vietnamesiska pho bo!
Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up