Halstrad lax med matsuhisadressing
Halstrad lax med matsuhisadressing
Ingredienser:
- 4 laxfiléer
- Salt och peppar
- 2 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 1 msk socker
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk chiliflakes (valfritt)
- 1 salladslök, hackad
- 1 msk sesamfrön
Gör så här:
- Salta och peppra laxfiléerna efter smak.
- Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna.
- Stek laxen i några minuter på varje sida tills den är genomstekt och får en fin grillad yta.
- I en liten skål, blanda ihop sojasås, sesamolja, risvinäger, socker, ingefära, vitlök och chiliflakes.
- Häll dressingen över den halstrade laxen.
- Dekorera med hackad salladslök och sesamfrön.
- Servera genast och njut av den läckra halstrade laxen med matsuhisadressing!