Halstrad lax med matsuhisadressing

Table
  1. Halstrad lax med matsuhisadressing
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer
  • Salt och peppar
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 1 salladslök, hackad
  • 1 msk sesamfrön
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Salta och peppra laxfiléerna efter smak.
  2. Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna.
  3. Stek laxen i några minuter på varje sida tills den är genomstekt och får en fin grillad yta.
  4. I en liten skål, blanda ihop sojasås, sesamolja, risvinäger, socker, ingefära, vitlök och chiliflakes.
  5. Häll dressingen över den halstrade laxen.
  6. Dekorera med hackad salladslök och sesamfrön.
  7. Servera genast och njut av den läckra halstrade laxen med matsuhisadressing!
Rödbetssallad med bönor och fetaost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up