Rostad aubergine

Table
  1. Recept: Rostad Aubergine
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rostad Aubergine

Ingredienser:

  • Aubergine
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Peppar
  • Valfri krydda (ex. paprika, vitlök, timjan)
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. Skär auberginen i skivor eller tärningar.
  2. Placera auberginen i en skål och tillsätt olivolja, havssalt, peppar och valfri krydda i önskad mängd. Blanda väl så att auberginen täcks av kryddorna.
  3. Fördela auberginen jämnt på en plåt med aluminiumfolie.
  4. Grilla auberginen i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter, eller tills den är mjuk och får en gyllene färg.
  5. Ta ut auberginen från ugnen och låt den svalna något.
  6. Serva den rostade auberginen som tillbehör till en huvudrätt eller som en del av en sallad.
You may also be interested in:  Brunsås

För att variera receptet kan du testa att tillsätta andra grönsaker eller kryddor för att ge auberginen extra smak. Servera den som en del av en mezzé-rätt, i en pitabröd eller använd den som fyllning i en wrap.

Egg muffins
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up