Kålpudding på klassiskt vis

Table
  1. Kålpudding på klassiskt vis
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Kålpudding på klassiskt vis

Ingredienser:

  • 600g köttfärs
  • 1 liten vitkålshuvud
  • 2 dl ris
  • 2 lökar
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Smör eller olja för stekning

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och sätt åt sidan.
  2. Hacka löken fint och stek den i smör eller olja tills den blir mjuk och genomskinlig.
  3. Strimla vitkålen och lägg den i en stor kastrull med lite vatten. Koka tills vitkålen blir mjuk och sila av vattnet.
  4. I en stor skål, blanda köttfärsen, löken, riset, äggen, mjölken, saltet och pepparn.
  5. Tillsätt den kokta vitkålen och blanda väl.
  6. Smörj en ugnsfast form med smör eller olja och häll i blandningen.
  7. Grädda i ugnen på 200°C i ca 1 timme eller tills kålpuddingen fått fin färg och är genomstekt.
  8. Låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Servera kålpuddingen med kokt potatis och lingonsylt.

Fiskgratäng till vardags
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up