Kålpudding på klassiskt vis
Kålpudding på klassiskt vis
Ingredienser:
- 600g köttfärs
- 1 liten vitkålshuvud
- 2 dl ris
- 2 lökar
- 2 ägg
- 4 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 1 tsk peppar
- Smör eller olja för stekning
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och sätt åt sidan.
- Hacka löken fint och stek den i smör eller olja tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Strimla vitkålen och lägg den i en stor kastrull med lite vatten. Koka tills vitkålen blir mjuk och sila av vattnet.
- I en stor skål, blanda köttfärsen, löken, riset, äggen, mjölken, saltet och pepparn.
- Tillsätt den kokta vitkålen och blanda väl.
- Smörj en ugnsfast form med smör eller olja och häll i blandningen.
- Grädda i ugnen på 200°C i ca 1 timme eller tills kålpuddingen fått fin färg och är genomstekt.
- Låt svalna något innan servering.
Servera kålpuddingen med kokt potatis och lingonsylt.