Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka

Table
  1. Recept: Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär

Recept: Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek
  • 4-6 ansjovisfiléer
  • 2 dl grädde
  • 1 dl saltgurka, tärnad
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Matjessilltårta

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Salta och peppra skinksteken runt om.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek skinksteken i ca 5 minuter på varje sida, tills den får fin färg.
  4. Överför skinksteken till en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 30-40 minuter, tills innertemperaturen når 70°C.
  5. Under tiden kan du förbereda gräddsåsen. Hacka ansjovisfiléerna fint och blanda med grädde i en kastrull.
  6. Värm såsen på medelvärme tills den tjocknar något och ansjovisen smälter in i såsen.
  7. Tillsätt saltgurka och krydda med salt och peppar efter smak.
  8. Ta ut skinksteken från ugnen och låt den vila i ca 10 minuter innan du skär den i skivor.
  9. Servera skinksteken med den ansjovisspetsade gräddsåsen och saltgurka.
Nudelwok med pak choi och söt soja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up