Kokta rödbetor

Table
  1. Kokta rödbetor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kokta rödbetor

Ingredienser:

  • 4-6 rödbetor
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 liter vatten

Gör så här:

  1. Skölj och skala rödbetorna.
  2. Skär rödbetorna i mindre bitar.
  3. I en stor kastrull, koka upp vatten, salt och socker.
  4. Tillsätt rödbetorna och sjud dem under lock i ca 30-40 minuter, eller tills de är mjuka när du sticker in en kniv.
  5. Ta av kastrullen från värmen och häll av vattnet.
  6. Låt rödbetorna svalna något innan du serverar dem.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Servera de kokta rödbetorna som en god sidorätt eller använd dem i sallader och wraps.

Tre nyårssnittar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up