Tomatbräserade kycklingben med örter
Tomatbräserade kycklingben med örter
Ingredienser:
- 8 kycklingben
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 2 morötter, skivade
- 2 selleristjälkar, skivade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 burk krossade tomater (400g)
- 2 dl kycklingbuljong
- 2 msk färska örter (t.ex. timjan, rosmarin, basilika), hackade
Gör så här:
- 1. Krydda kycklingbenen med salt och svartpeppar.
- 2. Hetta upp olivolja i en stor gryta och bryn kycklingbenen på hög värme tills de får fin färg. Ta sedan bort dem från grytan och lägg åt sidan.
- 3. I samma gryta, tillsätt hackad lök, krossad vitlök, skivade morötter, selleri och tärnad paprika. Stek i ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
- 4. Tillsätt de krossade tomaterna och kycklingbuljongen till grönsakerna. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka kycklingbenen i grytan.
- 5. Sänk värmen till låg och låt grytan sjuda under lock i ca 45 minuter eller tills kycklingbenen är möra och genomkokta.
- 6. Strö över färska örter som timjan, rosmarin och basilika över rätten precis innan servering.
Servera tomatbräserade kycklingben med örter med ris eller pasta och en sallad för en komplett måltid.