Tomatbräserade kycklingben med örter

Table
  1. Tomatbräserade kycklingben med örter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tomatbräserade kycklingben med örter

Ingredienser:

  • 8 kycklingben
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 morötter, skivade
  • 2 selleristjälkar, skivade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk färska örter (t.ex. timjan, rosmarin, basilika), hackade

Gör så här:

  1. 1. Krydda kycklingbenen med salt och svartpeppar.
  2. 2. Hetta upp olivolja i en stor gryta och bryn kycklingbenen på hög värme tills de får fin färg. Ta sedan bort dem från grytan och lägg åt sidan.
  3. 3. I samma gryta, tillsätt hackad lök, krossad vitlök, skivade morötter, selleri och tärnad paprika. Stek i ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. 4. Tillsätt de krossade tomaterna och kycklingbuljongen till grönsakerna. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka kycklingbenen i grytan.
  5. 5. Sänk värmen till låg och låt grytan sjuda under lock i ca 45 minuter eller tills kycklingbenen är möra och genomkokta.
  6. 6. Strö över färska örter som timjan, rosmarin och basilika över rätten precis innan servering.
You may also be interested in:  Kokta rödbetor

Servera tomatbräserade kycklingben med örter med ris eller pasta och en sallad för en komplett måltid.

Char siu
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up