Hembakat pitabröd

Table
  1. Recept: Hembakat pitabröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hembakat pitabröd

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Steg 1: Blanda vetemjöl, torrjäst, socker och salt i en stor skål.
  2. Steg 2: Tillsätt ljummet vatten och olivolja i mjölblandningen. Blanda väl tills degen är elastisk och inte klibbig.
  3. Steg 3: Låt degen jäsa i skålen, täckt med en kökshandduk, i cirka 1-2 timmar tills den har dubblats i storlek.
  4. Steg 4: Ta ut degen från skålen och dela den i 8-10 mindre bollar. Rulla ut bollarna till runda kakor på en mjölad yta.
  5. Steg 5: Värm upp en stekpanna eller grillpanna på medelhög värme. Grilla pitabröden i cirka 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och fått fina bubblor.
  6. Steg 6: Ta ut bröden från pannan och låt dem svalna något innan du skär upp dem längs med ena sidan för att skapa fickor för fyllning.
  7. Steg 7: Servera pitabröden varma och fyll dem med din favoritfyllning, exempelvis kebab, grönsaker och såser.
Helstekt sjötunga i vinägrett med medelhavsgrönsaker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up