Saffransbröd

Table
  1. Recept: Saffransbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Saffransbröd

Ingredienser:

  • 250g smör
  • 50g jäst
  • 1g saffran
  • 1dl socker
  • 5dl mjölk
  • 1tsk salt
  • 900-1000g vetemjöl
  • 1 ägg (till pensling)

You may also be interested in:  Scones

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt saffran och lite av sockret.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
  4. Låt blandningen bli fingervarm.
  5. Häll över den varma mjölkblandningen till jästen.
  6. Tillsätt resten av sockret och salt.
  7. Rör om tills jästen är helt upplöst.
  8. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta degen väl.
  9. Knåda degen i cirka 5-10 minuter, tills den är elastisk och släpper från bunkens kanter.
  10. Cover degen med en bakduk och låt den jäsa i cirka 30 minuter.
  11. Forma degen till önskad form (exempelvis lussekatter, knutar eller längder).
  12. Pensla degen med uppvispat ägg.
  13. Låt brödet jäsa i ytterligare 30 minuter.
  14. Grädda brödet i ugnen på 200°C i cirka 10-15 minuter, eller tills det fått fin färg.
  15. Låt saffransbrödet svalna och njut!

Pepparsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up