Fettuccine med het baconsås




Recept: Fettuccine med het baconsås



You may also be interested in:  Mandelmusslor

Table
  1. Recept: Fettuccine med het baconsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Fettuccine med het baconsås

Ingredienser:

  • 250 g fettuccine
  • 150 g bacon, tärnat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Koka fettuccinen enligt anvisningarna på förpackningen. Ta upp den och spara lite av pastavattnet.
  2. Stek baconet i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. I samma stekpanna, använd baconfettet för att steka löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt vitlöken och den hackade chilin. Fräs i ytterligare några minuter.
  5. Häll i vispgrädden och låt det sjuda upp. Rör om och låt såsen tjockna något.
  6. Tillsätt den kokta fettuccinen och blanda väl. Om såsen är för tjock kan du späda ut den med lite av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.
  7. Serv
    Petit choux
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up