Saffranskladdkaka

Table
  1. Recept på Saffranskladdkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Saffranskladdkaka

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 gram saffran
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och rör i saffranet.
  2. Tillsätt sockret och rör om ordentligt.
  3. Häll smörblandningen i en bunke och vispa i äggen ett i taget.
  4. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör om försiktigt tills smeten är slät.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i 175 °C i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Låt kakan svalna och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Tryffel med After Eight
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up