Broccoligratäng

Table
  1. Recept på Broccoligratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Broccoligratäng

Ingredienser:

  • 500g broccoli
  • 2 dl grädde
  • 100g riven ost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Rensa och dela broccolin i mindre buketter.
  3. Koka broccolin i saltat vatten i cirka 5 minuter, tills den är al dente.
  4. Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsform.
  5. I en kastrull, värm upp grädden och tillsätt den pressade vitlöken.
  6. Salta och peppra efter smak.
  7. Häll den varma gräddblandningen över broccolin.
  8. Strö över den rivna osten jämnt över gratängen.
  9. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter, tills osten har fått en gyllene färg.
  10. Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund innan servering.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Tips:

För att göra denna broccoligratäng ännu mer smakrik, kan du lägga till lite hackad lök eller bacon i gräddblandningen innan du häller den över broccolin. Du kan också experimentera med olika typer av ost för att variera smaken.

Smördegspaj med svamp och kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.