Oxfilé med palsternackspuré

Table
  1. Oxfilé med palsternackspuré
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Oxfilé med palsternackspuré

Ingredienser:

  • 600 g oxfilé
  • 500 g palsternacka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Rogan josh – Indisk lammgryta

Gör så här:

  1. 1. Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. 2. Häll av vattnet och mosa palsternackan tillsammans med vitlök, mjölk och smör till en puré.
  3. 3. Salta och peppra oxfilén efter smak. Stek den i smör i en het stekpanna i cirka 3-4 minuter per sida för mediumstekt eller längre för önskad stekning.
  4. 4. Låt oxfilén vila i några minuter innan den skärs upp i skivor.
  5. 5. Servera oxfilén med palsternackspurén och gärna några färska grönsaker som tillbehör.

Tips:

You may also be interested in:  Pepparkakor

- För en extra smakrik palsternackspuré kan du tillsätta lite riven parmesanost eller purjolök.

Stekt ankbröst
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up