Dansk skomakarlåda

Table
  1. Recept: Dansk skomakarlåda
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Dansk skomakarlåda

Ingredienser:

  • 800g köttfärs
  • 2 lökar
  • 4 morötter
  • 500g potatis
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver

You may also be interested in:  Röd linssoppa med kokos och tomat

Gör såhär:

  1. Steg 1: Skala och skär potatisen i skivor. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
  2. Steg 2: Hacka löken och skär morötterna i tunna skivor.
  3. Steg 3: Smält smöret i en stekpanna och stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt löken och morötterna och stek i ytterligare några minuter.
  4. Steg 4: Tillsätt grädde, mjölk, salt, svartpeppar och paprikapulver till köttfärsblandningen. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter.
  5. Steg 5: Häll över köttfärsblandningen i en ugnssäker form. Lägg de kokta potatisarna ovanpå.
  6. Steg 6: Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter, tills rätten fått en fin gyllenbrun färg.
Linssallad med fetaost och rotfrukter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up