Dansk skomakarlåda
Recept: Dansk skomakarlåda
Ingredienser:
- 800g köttfärs
- 2 lökar
- 4 morötter
- 500g potatis
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
Gör såhär:
- Steg 1: Skala och skär potatisen i skivor. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
- Steg 2: Hacka löken och skär morötterna i tunna skivor.
- Steg 3: Smält smöret i en stekpanna och stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt löken och morötterna och stek i ytterligare några minuter.
- Steg 4: Tillsätt grädde, mjölk, salt, svartpeppar och paprikapulver till köttfärsblandningen. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter.
- Steg 5: Häll över köttfärsblandningen i en ugnssäker form. Lägg de kokta potatisarna ovanpå.
- Steg 6: Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter, tills rätten fått en fin gyllenbrun färg.