Pizza bianco med olivcrème fraiche fetaost och oregano

Table
  1. Recept: Pizza bianco med olivcrème fraiche, fetaost och oregano
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:

Recept: Pizza bianco med olivcrème fraiche, fetaost och oregano

Ingredienser:

  • Mördeg: 250g vetemjöl, 125g smör, 1 äggula, 2 msk vatten, en nypa salt
  • Olivcrème fraiche: 200g crème fraiche, 100g svarta oliver, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar efter smak
  • Topping: Fetaost, oregano

You may also be interested in:  Wok med äggnudlar och fläskfilé

Instruktioner:

  1. Gör mördegen: Blanda vetemjöl, smör, äggula, vatten och salt i en skål. Knåda degen till en jämn och smidig konsistens. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
  2. Gör olivcrème fraiche: Mosa oliverna och vitlöken tillsammans i en skål. Blanda i crème fraiche och salta och peppra efter smak. Låt stå åt sidan.
  3. Utbaka degen: Ta ut degen från kylskåpet och kavla ut den till en rund platta på ett mjölat bakbord. Placera degen på en bakplåtspapperklädd plåt.
  4. Lägg på toppingen: Bred ut olivcrème fraiche jämnt över mördegen. Smula över fetaost och strö över oregano.
  5. Grädda och njut: Grädda pizzan i en förvärmd ugn på 200°C i ca 15-20 minuter tills den fått en gyllenbrun färg. Servera varm och njut!

Pumpaplåt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up