Skarpsås
Recept på Skarpsås
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk dijonsenap
- 1 tsk socker
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Börja med att hälla grädden i en kastrull och värm på medelhög värme tills den börjar koka.
- Rör ner creme fraiche, dijonsenap, socker, salt och svartpeppar i kastrullen. Fortsätt röra om så att ingredienserna blandas väl.
- Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 5 minuter, eller tills den tjocknar något.
- Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt eller peppar efter smak.
- Klart att servera! Servera skarpsåsen varm till exempelvis kött, kyckling eller potatis.
Tips: För en extra smakrik skarpsås kan du experimentera med olika kryddningar som vitlökspulver, örter eller en skvätt vin.