Skarpsås

Table
  1. Recept på Skarpsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Skarpsås

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Brunsås

Gör så här:

  1. Börja med att hälla grädden i en kastrull och värm på medelhög värme tills den börjar koka.
  2. Rör ner creme fraiche, dijonsenap, socker, salt och svartpeppar i kastrullen. Fortsätt röra om så att ingredienserna blandas väl.
  3. Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 5 minuter, eller tills den tjocknar något.
  4. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt eller peppar efter smak.
  5. Klart att servera! Servera skarpsåsen varm till exempelvis kött, kyckling eller potatis.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tips: För en extra smakrik skarpsås kan du experimentera med olika kryddningar som vitlökspulver, örter eller en skvätt vin.

Saffransbullar i långpanna
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up