Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Table
  1. Rostad potatis med peppar- och paprikamajo
    1. Ingredienser:
    2. Peppar- och paprikamajo:
    3. Gör så här:

Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Ingredienser:

  • 500 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver

Peppar- och paprikamajo:

  • 4 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Tvätta och skrubba potatisen noga.
  2. Skär potatisen i mindre bitar, ungefär lika stora, för jämn rostning.
  3. Fördela potatisen på en bakplåtspapperklädd plåt.
  4. Ringla över olivolja och strö över flingsalt, svartpeppar och paprikapulver. Blanda väl.
  5. Rosta potatisen i ugnen på 200°C i cirka 30-35 minuter eller tills de är gyllenbruna och genomrostade.
  6. Under tiden potatisen rostas, förbered majo genom att blanda majonnäs, dijonsenap, citronsaft, svartpeppar, paprikapulver och pressad vitlök i en skål.
  7. Servera de rostade potatisarna varma tillsammans med peppar- och paprikamajon.
Klassisk tomatsalsa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up