Rostad potatis med peppar- och paprikamajo
Rostad potatis med peppar- och paprikamajo
Ingredienser:
- 500 g färskpotatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
Peppar- och paprikamajo:
- 4 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
- ½ tsk paprikapulver
- 1 vitlöksklyfta, pressad
Gör så här:
- Tvätta och skrubba potatisen noga.
- Skär potatisen i mindre bitar, ungefär lika stora, för jämn rostning.
- Fördela potatisen på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Ringla över olivolja och strö över flingsalt, svartpeppar och paprikapulver. Blanda väl.
- Rosta potatisen i ugnen på 200°C i cirka 30-35 minuter eller tills de är gyllenbruna och genomrostade.
- Under tiden potatisen rostas, förbered majo genom att blanda majonnäs, dijonsenap, citronsaft, svartpeppar, paprikapulver och pressad vitlök i en skål.
- Servera de rostade potatisarna varma tillsammans med peppar- och paprikamajon.