Inlagd sill

Table
  1. Välkommen till mitt sillrecept!
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:
  2. Smaklig måltid!

Välkommen till mitt sillrecept!

Ingredienser:

  • 1 kg sillfilé
  • 4 dl vatten
  • 2 dl ättika (12 %)
  • 2 dl socker
  • 1 stor rödlök (tunt skivad)
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad

Gör så här:

  1. Skär sillfiléerna i lagom stora bitar och lägg dem i en stor glasburk.
  2. Blanda vatten, ättika, socker, rödlök, kryddpepparkorn, vitpepparkorn och lagerblad i en kastrull och koka upp.
  3. Häll den kokande lagen över sillen i burken, se till att sillen täcks helt av lagen.
  4. Låt sillinläggningen svalna i burken och ställ sedan in den i kylskåpet.
  5. Låt sillen ligga och dra i kylskåpet i minst 24 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tips:

  • Sillen blir ännu godare om den får dra i lagen i några dagar.
  • Servera den inlagda sillen med färskpotatis och gräddfil.

Smaklig måltid!

Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up