Tahini

Table
 1. Recept: Tahini
  1. Ingredienser:
  2. Gör såhär:

Recept: Tahini

Ingredienser:

 • 1 kopp sesamfrön
 • 2 msk olivolja
 • 1/4 tsk salt

Gör såhär:

 1. Stek sesamfröna i en torr stekpanna på medelhög värme i cirka 5 minuter, eller tills de blir gyllenbruna. Rör om ofta för att undvika att fröna bränns.
 2. Låt de rostade fröna svalna helt.
 3. Placera de rostade sesamfröna i en matberedare och kör på högsta hastighet i cirka 2-3 minuter, eller tills en smidig pasta bildas.
 4. Tillsätt olivolja och salt och fortsätt bearbeta tills allt är väl blandat.
 5. Häll tahinin i en förslutningsbar behållare och förvara i kylskåp. Tahini kan hålla sig i upp till 2 veckor.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips: Tahini kan användas som en basingrediens i hummus eller som dressing till olika rätter. Det kan också användas som en nyttig smörsättning på scones eller bröd.

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up