Biryani – Rispilaff med kyckling

Table
  1. Biryani - Rispilaff med kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Biryani - Rispilaff med kyckling

Ingredienser:

  • 500g basmatiris
  • 500g kyckling (benfri, skuren i bitar)
  • 2 lökar (hackade)
  • 4 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 2 cm färsk ingefära (hackad)
  • 2 gröna chili (finhackad)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk kumminpulver
  • 1 tsk garam masala
  • 1 kanelstång
  • 10 saffrantrådar
  • 2 dl varm mjölk
  • 1 dl färsk koriander (hackad)
  • 4 msk ghee eller smör
  • Salta efter smak

You may also be interested in:  Chilimajonnäs

Gör så här:

  1. Blötlägg riset i vatten i cirka 30 minuter.
  2. Stek kycklingen i ghee eller smör tills den är genomstekt. Ta bort kycklingen från pannan och ställ åt
    sidan.
  3. I samma panna, lägg till mer ghee eller smör och stek lök, vitlök, ingefära och gröna chili tills löken är
    gyllenbrun.
  4. Tillsätt gurkmeja, korianderpulver, kumminpulver, garam masala och kanelstång. Stek i cirka 2 minuter.
  5. Blanda i den stekta kycklingen och koka i ytterligare några minuter för att låta smakerna kombineras.
  6. Tillsätt riset och saffran till pannan. Rör om väl tills riset är täckt av kryddorna.
  7. Tillsätt varm mjölk, färsk koriander och salt efter smak. Rör om och låt sjuda under lock på låg värme i
    cirka 20 minuter eller tills riset är kokt och fuktigt.
  8. Servera den läckra biryanin varm och njut!
Pulled chicken med färsk tomatsalsa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up