Biryani – Rispilaff med kyckling
Biryani - Rispilaff med kyckling
Ingredienser:
- 500g basmatiris
- 500g kyckling (benfri, skuren i bitar)
- 2 lökar (hackade)
- 4 vitlöksklyftor (finhackade)
- 2 cm färsk ingefära (hackad)
- 2 gröna chili (finhackad)
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk korianderpulver
- 1 tsk kumminpulver
- 1 tsk garam masala
- 1 kanelstång
- 10 saffrantrådar
- 2 dl varm mjölk
- 1 dl färsk koriander (hackad)
- 4 msk ghee eller smör
- Salta efter smak
Gör så här:
- Blötlägg riset i vatten i cirka 30 minuter.
- Stek kycklingen i ghee eller smör tills den är genomstekt. Ta bort kycklingen från pannan och ställ åt
sidan. - I samma panna, lägg till mer ghee eller smör och stek lök, vitlök, ingefära och gröna chili tills löken är
gyllenbrun. - Tillsätt gurkmeja, korianderpulver, kumminpulver, garam masala och kanelstång. Stek i cirka 2 minuter.
- Blanda i den stekta kycklingen och koka i ytterligare några minuter för att låta smakerna kombineras.
- Tillsätt riset och saffran till pannan. Rör om väl tills riset är täckt av kryddorna.
- Tillsätt varm mjölk, färsk koriander och salt efter smak. Rör om och låt sjuda under lock på låg värme i
cirka 20 minuter eller tills riset är kokt och fuktigt. - Servera den läckra biryanin varm och njut!