Friterad halloumi




Recept: Friterad halloumi

Table
  1. Friterad halloumi
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Friterad halloumi

Ingredienser:

  • 300g halloumi
  • 1 kopp vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 kopp ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Neutral olja för fritering

You may also be interested in:  Spaghetti och köttfärssås

Gör så här:

  1. Skär halloumin i stavar eller skivor.
  2. Värm oljan i en kastrull eller fritös till 180 grader Celsius.
  3. I tre separata skålar, placera vetemjöl i den första, vispade ägg i den andra och en blandning av ströbröd, paprikapulver och salt i den tredje skålen.
  4. Doppa halloumi-stavarna/skivorna i vetemjölet, följt av ägg och slutligen ströbrödsblandningen. Se till att alla sidor är täckta ordentligt.
  5. Fritera halloumi i omgångar i den upphettade oljan tills de är gyllenbruna och krispiga, cirka 2-3 minuter per omgång. Låt dem rinna av på hushållspapper efter friteringen för att ta bort överskottsolja.
  6. Serv
    Maränger (grundrecept)
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up