Köttfärsgulasch med potatis

Table
  1. Köttfärsgulasch med potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Köttfärsgulasch med potatis

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 2 stora lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 2 paprikor (röd och grön)
  • 4 potatisar
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked paprikafärsk (rökt)
  • 1 tesked torkad timjan
  • 1 tesked torkad mejram
  • 500 ml köttbuljong
  • 2 matskedar olja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skala och hacka lökarna och vitlöken.
  2. Skala och skär morötterna i bitar.
  3. Skär paprikorna i strimlor.
  4. Skala och tärna potatisarna.
  5. I en stor kastrull, värm oljan och stek köttfärsen tills den är genomstekt.
  6. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Fräs i några minuter tills löken är mjuk.
  7. Strö över tomatpuré, paprikapulver, paprikafärsk, timjan och mejram. Blanda väl.
  8. Tillsätt morötter och potatis i kastrullen. Häll i köttbuljong och låt grytan sjuda i cirka 20-25 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  9. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips: Servera köttfärsgulasch med nykokt potatis och en krispig sallad.

Vegetarisk stroganoff
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up